Pekingské maso

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

400-600 g hovězích roštěnek nebo svíčkové (i vepřové kýty), 2-3 kapie (i sterilované), 1 velká cibule, 1 vejce, 1 lžička škrobové moučky, lžíce vína, lžička cukru, lžíce sójové omáčky, špetka zázvoru, špetka pálivé papriky, sůl, olej, glutasol nebo vegeta

Postup

Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, se škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji za stálého míchání, přidáme drobně nakrájenou cibuli a kapie. Mícháme dále na pánvi asi 2-3 min., pak přidáme sójovou omácku, špetku glutasolu, případně sůl. Prohřejeme a promícháme.

Tip

Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)