600 g vepřového masa z kýty, 2 vejce, špetka soli, lžíce ve vodě máčeného škrobu (Solamyl), olej, sádlo, 300 g špenátu nebo pekingského zelí (mangoldu), šálek vývaru, 2 lžíce desertního vína, lžíce sójové omáčky, lžíce oleje, špetka drcených pálivých papriček, špetka drceného pepře, glutasol nebo vegeta
Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti pětikoruny. Na misce ušleháme vejce se solí a máčeným škrobem. Směsí zalijeme maso a dáme odležet do chladničky. Potom maso obalené směsí z vajec rychle opečeme na oleji a olej slijeme.
Na pánev si dáme rozhřát 2 lžíce sádla, přidáme hrubě pokrájené lístečky čerstvého špenátu (marigoldu) nebo jemně pokrájené pekingské zelí. Zalijeme vývarem, vínem sójovou omáčkou. Za stálého míchání dusíme několik minut až zelenina zhřehne. Dochutíme glutasolem.
Na oleji osmahneme pálivé papričky a pepř a zvniklým ostře chutnajícím olejem přelijeme hotový pokrm.
Podáváme s rýží nebo vařenými nudlemi.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)