Vepřové maso s mandlemi

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

400-500 g libového vepřového masa, lžička škrobové moučky, sůl, 1 bílek, 50 g opražených mandlí, 3-4 žampióny, 100 g bambusových výhonků nebo kedlubny, 3 lžíce oleje, 1 paprika, 1 pórek, 2 stroužky česneku, špetka zázvoru, špetka pálivé papriky

ZÁLIVKA:
2 lžíce vína, lžička sójové omáčky, lžička škrobové moučky, špetka glutasolu nebo vegety, 50 ml vývaru nebo vody

Postup

Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s rozšlehaným bílkem a škrobovou moučkou, lehce osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme papriku na kostičky, úórek, žampióny, bambusové výhonky a česnek na plátky.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky masa, rychle opečeme ze všech stran, vsypeme mandle, osmahneme. Přidáme papriku, žampióny, pór a česnek, promícháme, opečeme, okořeníme zázvorem a paprikou a zalijeme zálivkou. Podusíme několik min. za stálého míchání.

Tip

Podávám s rýží.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)