500 g mletého nemo jemně nasekaného vepřového masa, 1 velká cibule, 1 vejce, špetka pálivé papriky, 2 lžíce vína, 100 g bambusových výhonků nebo celeru, 2 lžíce sušených hub, lžička mletého zázvoru, sůl, špetka cukru, špetka glutasolu, olej, škrobová moučka, 500 g bílého vína, lžička cukru, 500 ml vývaru, lžíce sójové omáčky
Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulkou, vejcem, paprikou a vínem. Přidáme bambusové výhonky nebo celer (nakrájené na drobné kostičky a osmažené na oleji), posekané předem namočené houby, zázvor, sůl, cukr a glutasol. Dobře prohněteme a necháme chvíli odležet. Z masy utvoříme 8 koulí, obalíme ve škrobové moučce a dáme stranou.
Zelí rozebereme na listy, odstraníme silná žebra a listy nařežeme na větší kousky (6 cm x 6 cm). V hrnci rozehřejeme olej, dno pokryjeme polovinou nakrájených zelných listů a lehce osmahneme. Na pánvi osmažíme koule do zlatohněda, opatřně položíme na zelné listy a zakryjeme zbylou polovinou nakrájeného zelí. Zalijeme vývarem, smíchaným s pálivou paprikou, cukrem, sójovou omáčkou a vínem a dusíme asi 45 min.
Jako přílohu podáváme rýži.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)