Kantonské jarní závitky

 
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: pohlednice

Přísady

NÁDIVKA: 300 g mletého vepřového nebo drůbežího masa, 100 g bambusových výhonků, celeru nebo mladých květních stvolů česneku, sůl, 1 cibule, lžíce sušených hub, lžíce vodky, lžička cukru, špetka mletého zázvoru, špetka mletého pepře, lžička škrobové moučky, špetka glutasolu nebo vegety, lžíce sójové omáčky, olej

TĚSTO:
200 g hladké mouky, 100 g škrobové moučky, sůl, 1 vejce, horká voda

OBAL:
4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce škrobové moučky, voda

Postup

Na lžíci oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli a zeleninu (bambusové výhonky, celer, česnekové stvoly), přidáme předem namočené a usekané houby, maso, cukr, zázvor, pepř, škrobovou moučku, sójovou omáčku. Opečeme za stálého míchání a nakonec přidáme vodku a glutasol, podle chuti osolíme a dáme stranou.

Připravíme si těsto z hladké mouky, škrobové moučky a vroucí vody, kterou postupně přiléváme, až vznikne řidší těsto jako na palačinky. Pak zašleháme vejce. Z těsta upečeme na rozpálené pánvi vytřené jen slabě olejem velmi tenké palačinky o průměru 15-20 cm. Upečeme je jen po jedné straně; jakmile ztuhnou, vyjmeme je a skládáme na sebe, aby zůstaly vlažné. Potom je naplníme masitou směsí, uzavřeme jako psaníčko a stočíme do ruličky.

Na obalení si připravíme řídké moučné těstíčko. Každý závitem v něm omočíme a osmažíme ze všech stran dozlatova. Křupavé závitky podáváme k vínu nebo jako předkrm.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)