1 l vývaru (i z kostky), 6-8 zralých měkkých rajčat, 2 cibule, lžička glutasolu nebo vegety, špetka cukru, pepř, špetka mletého badyánu nebo čínské směsi, špetka pálivé papriky, lžíce tekutého polévkového koření, 4 vejce, 50 g šunky nebo párku, pažitka, petrželka nebo cibulová nať, sůl
Ve vývaru vaříme na dílky nakrájená rajčata (nejlépe oloupaná) a na kolečka nařezanou cibuli asi 10 min. Přidáme cukr, koření a ještě 5 min. vaříme. Pak přidáme glutasol, polévkové koření, drobně nakrájenou šunku nebo párek a rozbijeme celá vejce. Lehce promícháme a dál už nevaříme. Nakonec ochutíme pokrájenou zelenou natí, případně osolíme.
Můžeme použít oloupaná konzervovaná rajčata.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)