Neapolské špagety

 

Přísady

1 středně velká cibule, 1 středně velká mrkev, 1 řapík řapíkatého celeru, 2 lžíce olivového oleje, 500 g zralých rajčat, 125 ml vody, 2 lžíce petrželky, 2 lžičky cukru, sůl, pepř, 500 g špaget

Postup

Cibuli, mrkev a řapík celeru nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřátého oleje. Zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 10 min. Rajčata nakrájíme a přidáme k zelenině, podlijeme, přidáme petrželku a cukr. Omáčku přivedeme do varu, snížíme teplotu, nádobu zakryjeme a za občasného míchání vaříme asi 45 min. Ochutíme solí a pepřem a pokud je omáčka příliš hustá, rozředíme vodou. Špagety uvaříme v osolené vodě a podáváme s omáčkou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)