Chop Suey

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

400 g kuřecího nebo vepřového masa, 200 g bambusových výhonků (nebo zeleninové směsi, celeru, kedlubny nebo zelí), 5 lžic sterilovaných nebo podušených hub, 4 papriky (nejlépe červené nebo zelené), 5 lžic pórku nebo cibule, 5 lžic sterilovaného hrášku nebo fazolek, 3 lžíce sójové omáčky, lžička mletého zázvoru, 2 lžíce desertního vína, lžička škrobové moučky, špetka cukru, špetka glutasolu nebo vegety, 3 lžíce oleje nebo sádla, 200 g vařených nudlí, příp. sůl, lžíce vařených fazolí

Postup

Maso, houby a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme se sójovou omáčkou, vínem, zázvorem, škrobovou moučkou a cukrem. Necháme asi 30 min. odležet v chladnu.

Na hluboké pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a směs rychle opékáme ze všech stran za stálého míchání. Podlijeme několika lžícemi vody a asi 5 min. podusíme. Přidáme glutasol, vařené fazole a nudle, ještě krátce opečeme a prohřejeme a případně dosolíme.

I když tento pokrm není čínského původu, přesto je za čínský pokládán a rozšířil se rychle po celém světě.

Tip

Místo nudlí je možné využít zbytky rýže nebo brambor. Maso můžeme nahradit konzervou, stejně tak i zeleninu sterilovanou směsí.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)