S´Čchuanské kuře Kung Pao

 
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: pohlednice

Přísady

400 g kuřecích prsíček, 4 čerstvé papriky (zelené a červené), 2 bílky, 3 lžičky, mouky, sůl, 4 lžíce loupaných burských oříšků, olej

ZÁLIVKA:
1-2 lžičky pálivé papriky, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1 cibule, 1 lžíce cukru, sůl, lžička octa, špetka glutasolu nebo lžička vegety

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky o hraně asi 1 cm. Bílky rozšleháme s moukou, lehce osolíme a smícháme s pokrájeným kuřecím masem. Chvilku necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání kuřecí maso v bílkovém obalu osmažíme.

Osmažené maso vyjmeme, dáme stranou, odlijeme nadbytečný olej, na pánvi ponecháme asi 2 lžíce. Potom olej znovu rozpálíme, vrátíme maso, přidáme papriky pokrájené na malé čtverečky, osmahneme, přidáme burské oříšky a znovu opečeme.

V misce připravíme zálivku z pálivé papriky, vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, cukru, octa, glutasolu nebo vegety.

Připravenou zálivkou přelijeme maso na pánvi, zamícháme a osmahneme. Pokrm nemá mít skoro žádnou šťávu.

Tip

Podáváme s vařenou rýží.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)