Zlatavé kousky kuřete

 
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: pohlednice

Přísady

kuře (kilové), 1 větší cibule nebo několik mladých cibulek, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 pálivá paprička nebo špetka chilli, 3 lžíce desertního vína, 1 lžička cukru, hrstka sušených hub, 3 mladé kedlubny i s lístky, olej, 125 ml vývaru, lžička škrobové moučky rozmíchané v šálku vody, sůl, špetka glutasolu

Postup

Kuře rozdělíme na 8-12 kousků. Cibuli drobně rozkrájíme a v misce smícháme se skořicí, zázvorem, sójovou omáčkou, pálivou paprikou, vínem a cukrem. Směs promícháme a naložíme do ní kousky kuřete alespoň na 30 min., nejlépe však na 2 hod. Sušené houby namočíme do vody.

Když se kuře uleží a houby nabobtnají, rozpálíme na hlubší pánvi 4 lžíce oleje a opékáýme v něm ze všech stran okapané kousky kuřete dozlatova. Potom podlijeme vývarem, přidáme namočené houby, zbytek směsi, v níž bylo naloženo kuře, a dusíme dokud není kuře měkké. Mezitím nakrájíme kedlubny na nudličky, usekáme jejich mladé listy a přidáme ke kuřeti. Ještě chvíli podusíme a zalijeme škrobovou moučkou rozmíchanou v šálku vody. Jakmile šťáva zhoustne, dál nevaříme.

Tip

Podáváme s vařenou rýží nebo vlasovými nudlemi a hlávkovým salátem.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)