600 g králičího hřbetu, 120 g kachních prsou, 80 g bílých hřibů, 4 g soli, 2 g mletého bílého pepře, 2 g koření na zvěřinu, 20 g slaniny, 40 g cibule
HRUŠKOVÁ OMÁČKA:
120 g hrušek, 60 ml červeného vína, 1 g soli, špetka bílého pepře, 8 g škrobu, nepatrně skořice
Do odblaněného králičího hřbetu prořízneme kapsu, kterou naplníme nasekaným kachním masem, do kterého přidáme nakrájené hřiby, dochutíme solí, bílým pepřem a kořením na zvěřinu. Hřbet sklepneme paličkou a okořeníme na povrchu. Z cibule a slaniny připravíme základ, na kterém hřbet opečeme a dáme dopéct do trouby na 200°C.
HRUŠKOVÁ OMÁČKA:
Hruškovou dužinu nakrájíme a podusíme na víně s kořením. Směs rozmixujeme, povaříme a zahustíme škrobem.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)