Pstruh pečený po šumavsku a šťouchané brambory

 
Autor: Tomáš Longauer
Zdroj: Prima vařečka

Přísady

1 pstruh, sůl, bílý pepř, drcený kmín, 1 kysaná smetana, mléko, olej, 100 g másla, 300 g hub, 2 vejce, citrón, vývar

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
250 g vařených brambor, 200 g slaniny, 230 g cibule, olej, sůl, pepř mletý, čerstvá petrželka nebo pažitka

Postup

Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme a naložíme do kyselé smetany, kterou jsme si trochu rozředili mlékem. Necháme ho marinovat alespoň 24 hod.

Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby.

Když je pstruh skoro pečený, orestujeme si na másle houby, lehce je osolíme a okmínujeme. Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby a zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Necháme srazit na omeletu, při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Zdobíme citrónem.

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:

Na pánvi orestujeme najemno nekrájenou cibulku spolu se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené brambory a společně orestujeme, osolíme, opepříme a rozšťoucháme přímo na pánvi. Necháme ještě chvilku orestovat a při podávání zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)