Sýrový jáhelník

 
Zdroj: Prima vařečka

Přísady

800 g jahel, 1,2 l vody, 250 g mražené nebo čerstvé zeleniny (mrkev, hrášek, apod.), 200 g eidamu, 100 g ovesných vloček, 100 g Balkánského sýra, oregáno, sůl, 100 ml oleje

DRESSING:
2 kelímky bílého jogurtu nebo kysané smetany, dle sezóny – hrstku lichořeřišnice, kopru nebo koření, sůl

Postup

Jáhly propláchneme a uvaříme. Pak přidáme mraženou zeleninu, ovesné vločky, nastrouhaný eidam, balkánský sýr, oregano, sůl a olej. Vše promícháme v homogenní hmotu, kterou zapékáme na plechu ve vrstvě 2 cm přibližně 20-30 min.

Hotové podáváme s červstvou nebo mraženou zeleninou (event. čalamádou) a dressingem.

DRESSING:

Bílý jogurt nebo kysanou smetanu smícháme dle sezóny se sekanou lichořeřišnicí, koprem nebo sušeným kořením, osolíme a dobře promícháme.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)