2 T-Bone steaky (svíčková a roštěná s kostí) po 600 g, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 125 ml červeného vína, 5 lžic octa z červeného vína, 8 lžic olivového oleje, 1 balení Kotányi marináda Steak pepřový, 1 lžíce nahrubo mletého černého pepře, 1 lžíce provensálského koření
Steaky omyjte a osušte. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na kolečka, česnek utřete. Rozetřený česnek dejte do hluboké mísy.
Červené víno, ocet a Kotányi marinádu Steak pepřový důkladně promíchejte.
Polovinu cibule 1/2 lžíce koření přidejte k utřenému česneku do mísy a zalijte polovinou marinády.
Steaky položte vedle sebe do marinády, pokryjte zbytkem koření a přelijte zbytkem marinády.
Vše nechte 2-6 hod. odležet na studeném tmavém místě.
Odkapané steaky připravujeme na grilu nebo na pánvi.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)