600 g vepřových jazyků
NÁLEV:
1 l vody, 3 lžíce desertního vína, 1 cibule s natí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, špetka mletého zázvoru, špetka soli, 5 kuliček celého pepře, špetka cukru, kousek badyánu
Jazyky nejdříve asi 10 min. blanžírujeme ve vařící vodě. Vychladíme ve studené vodě a nožem oloupeme z jazyků zrohovatelou sliznici. Důkladně opereme a dáme vařit do nálevu, který jsme si předem připravili. Vše vaříme pod pokličkou dokud jazyky nezměknou.
Po uvaření je vyjmeme, necháme vychladnout, zbavíme chrupek a lehce potřeme olejem, aby se leskly. Vychladlý nálev přecedíme.
Jazyky podélně nakrájíme na slabé plátky, vložíme na mísu a přelijeme vychladlým nálevem.
Servírujeme s rýží nebo zeleninovým salátem.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)