1 krabička čerstvých nebo mražených jahod, 500 ml mléka, 1 žloutek, 50 g másla, 1 balíček vanilkového pudingu, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
Pudingový prášek a žloutek rozmícháme ve studeném mléce a šleháme na mírném ohni. Od bodu varu necháme vařit jen asi 1/2 minuty. Potom přidáme kondenzované mléko a máslo, dobře rozmícháme, a jakmile se máslo rozpustí, odstavíme a dáme částečně zchladnout.
Na dno kompotové misky nebo poháru dáme po lžíci rozpůlených jahod, zalijeme připraveným pudingovým krémem a prokládáme jahodami. Povrch ozdobíme celou jahodou, případně snítkou máty.
Můžeme posypat strouhanými ořechy, čokoládou nebo přidat šlehačku.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)