Martinská kachní prsa

 
Zdroj: Prima vařečka 2005/236

Přísady

1 kachní prsa v celku s kůží - cca 600 g, 500 ml černého piva, 3 polévkové lžíce medu, zázvor, větvička jalovce, rozmarýn, nové koření, olej, pepř, sůl

Postup

Kachní prsa ve hřbetní části kůže několikrát nařízneme a do zářezů nasypeme sůl. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme. Vložíme na pekáč, okořeníme a podlijeme černým pivem. V troubě za občasného podlévání pečeme cca 40 min.

Před dopečením vsuneme opatrně pod kůži jalovcové větvičky a přelijeme medem. Necháme krátce v troubě zapéct.

Tip

Podáváme s bramborovým knedlíkem či kroketami.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)