4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, olej
NA OBALENÍ:
2 vejce, 1 lžíce mléka, hladká mouka, strouhanka
NA OZDOBU:
petrželka, citrón
BRAMBOROVÝ SALÁT:
1 kg brambor, 100 g mrkve, 100 g hrášku, 1 cibule, 2 natvrdo vařená vejce, 1 jablko, 4 sladkokyselé okurky, šťáva z citrónu, 1 lžíce hořčice, 100 g majonézy, sůl, pepř
Porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet. Potom je obalíme v mouce, vejcích rozkvedlaných s mlékem, ve strouhance a osmažíme dozlatova. Podáváme zdobené petrželkou a plátky citrónu.
Brambory uvaříme ve slupce den předem. Mrkev a hrášek uvaříme do měkka. Brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli, vejce, jablko a okurky ochutíme solí, pepřem, citrónem, hořčicí, majonézou a promícháme s bramborami, mrkví a hráškem. Necháme krátce rozležet.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)