Smažený kapr s bramborovým salátem

 
Zdroj: Prima vařečka 2004/261

Přísady

4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, olej

NA OBALENÍ:
2 vejce, 1 lžíce mléka, hladká mouka, strouhanka

NA OZDOBU:
petrželka, citrón

BRAMBOROVÝ SALÁT:
1 kg brambor, 100 g mrkve, 100 g hrášku, 1 cibule, 2 natvrdo vařená vejce, 1 jablko, 4 sladkokyselé okurky, šťáva z citrónu, 1 lžíce hořčice, 100 g majonézy, sůl, pepř

Postup

Porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet. Potom je obalíme v mouce, vejcích rozkvedlaných s mlékem, ve strouhance a osmažíme dozlatova. Podáváme zdobené petrželkou a plátky citrónu.

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Mrkev a hrášek uvaříme do měkka. Brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli, vejce, jablko a okurky ochutíme solí, pepřem, citrónem, hořčicí, majonézou a promícháme s bramborami, mrkví a hráškem. Necháme krátce rozležet.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)