Kapr v pivě vařený

 
Zdroj: Prima vařečka 2006/293

Přísady

4 porce kapra, 500 ml světlého piva, 1 cibule, bobkový list, celý pepř, hřebíček, 60 g másla, instantní jíška, sůl, zelená petrželka

Postup

Do kastrolu nalijeme pivo, přidáme celou, oloupanou cibuli, bobkové listy, celý pepř a hřebíček . Přivedeme do varu a vložíme očištěné a vykostěné porce kapra potřeného solí . Vaříme mírně asi 5–10 min. Uvařenou rybu opatrně vyjmeme, do vývaru přidáme instantní jíšku a máslo a doděláme omáčku. Na talíři porce omáčkou přelijeme a posypeme najemno nasekanou zelenou petrželkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPoloviční hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)