Kapr se sladkokyselou omáčkou

 
Zdroj: Prima vařečka 2005/277

Přísady

1 kapr, 1 cibule, 1 česnek, 1 lžička zázvoru, sójová omáčka, škrobová moučka, 1 kostka vývaru, 1 sklenice čínského vína,1 sklenice cukru, hladká mouka, trochu octa, olej, sůl

Postup

Nejdříve kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme.

Poté si připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, zázvor, přelijeme směsí z vývaru, sojové omáčky, čínského vína, octa, cukru a vody. Omáčku necháme projít varem a těsně před podáváním zahustíme škrobovou moučkou

Mezitím osolíme části kapra a obalíme je v hladké mouce a poté je namočíme do těstíčka z vody a škrobové moučky a smažíme.

Hotové porce přelijeme zahuštěnou omáčkou a podáváme s vařenou rýží.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)