Kapr smažený v pikantním těstíčku s omáčkou Mornay

 
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Prima vařečka 2004/001

Přísady

4 porce kapra, chilli, sladká paprika, koření na ryby, 4 stroužky česneku, hladká mouka, škrobová moučka, sůl, olej

NA OMÁČKU:
3 žloutky, 80 g másla, 100 g ementálu, šťáva z půlky citrónu, 250 ml mléka, mletý pepř, sůl, worcesterová omáčka

Postup

Porce kapra osolíme. Smícháme koření a mouku a porce kapra v této směsi obalíme. Ještě jednou obalíme, tentokrát jen ve škrobové moučce. Rozpálíme olej a kapra v něm osmažíme.

Mléko, žloutky, máslo, worcesterovou omáčku, strouhaný sýr, mouku, sůl a pepř šleháme v horké vodní lázni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Omáčka se podává k různým druhům masa jako majonéza.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)