4 porce kapra, chilli, sladká paprika, koření na ryby, 4 stroužky česneku, hladká mouka, škrobová moučka, sůl, olej
NA OMÁČKU:
3 žloutky, 80 g másla, 100 g ementálu, šťáva z půlky citrónu, 250 ml mléka, mletý pepř, sůl, worcesterová omáčka
Porce kapra osolíme. Smícháme koření a mouku a porce kapra v této směsi obalíme. Ještě jednou obalíme, tentokrát jen ve škrobové moučce. Rozpálíme olej a kapra v něm osmažíme.
Mléko, žloutky, máslo, worcesterovou omáčku, strouhaný sýr, mouku, sůl a pepř šleháme v horké vodní lázni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Omáčka se podává k různým druhům masa jako majonéza.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)