Rybí polévka

 
Zdroj: Prima vařečka 204/260

Přísady

hlava, ocas a vnitřnosti z kapra, 1,5 l vody, 30 g másla, 2 lžíce mouky, 3 lžíce krupice, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g kořenové zeleniny, pepř, muškátový květ, sůl, polévkové koření, petrželka

Postup

Dáme vařit hlavu, ocas a vnitřnosti z kapra. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vaříme asi 20 min. Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Vývar z ryby procedíme, zahustíme jíškou, přivedeme k varu a zavaříme krupicí. Měkkou zeleninu a rybí maso zbavené kostiček nakrájíme. Vložíme do polévky, okořeníme muškátovým květem, polévkovým kořením a dochutíme petrželkou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPoloviční hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)