1 kg vepřového masa, 200 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, nové koření, celý pepř bobkový list, sůl, česnek, majoránka
ŠUNKOVÉ KNEDLÍČKY:
2 vejce, 30 g másla, 100 g šunky, 4 lžíce mléka, cca 100 g strouhanky, špetka pepře, petrželka
Maso zvolna vaříme v osolené vodě s divokým kořením, cibulí a částí kořenové zeleniny. Uvařené maso vyjmeme, vývar scedíme. Vložíme do něho druhou část zeleniny pokrájené na kostičky, prolisovaný česnek a zaváříme do něho knedlíčky. Před podáváním přidáme majoránku a sekanou petrželovou nať nebo pažitku.
Žloutky vyšleháme s máslem a solí, přidáme strouhanku navlhčenou mlékem, šunku krájenou na kostičky a posekanou petrželku. Vše osolíme a opepříme a nakonec lehce vmícháme sníh. Ze vzniklé hmoty tvoříme malé knedlíčky. Ty pak vaříme v polévce 3-5 min.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)