100 g másla, 30 g cukru, sůl, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 50 g mletých vlašských ořechů, 50 g mletých mandlí, 150 g hladké mouky, 50 g mléčné čokolády, jádra vlašských ořechů, 250 g cukru
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Utřeme sůl, vanilkový cukr a žloutek, vmícháme ořechy, mandle a mouku a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme asi 45 kuliček o průměru 2 cm. Kuličky vyrovnáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 150 stupňů.
Po vychladnutí kopečků si rozpustíme čokoládu v horké vodní lázni, spodní stranu jader vlašských ořechů potřeme čokoládou a jádra přilepíme na kopečky. Cukr necháme zkaramelizovat a lžičkou rozdělíme na ořechy.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)