12 ks menších brambor, 150 g anglické slaniny, 2 červené papriky, 1 oranžovou papriku, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, petrželka, ledový salát
Oloupané brambory vaříme do poloměkka v osolené vodě.
Papriky nakrájíme na větší čtverečky, cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátky. Stroužky česneku prolisujeme se solí a potřeme jím plátky anglické slaniny. Brambory obalíme slaninovými plátky a napichujeme je na špejli střídavě s kousky paprik a cibule. Špízy položíme na olejem potřený plech a pečeme při 160°C asi 15 min.
Zbylou červenou papriku krátce orestujeme na oleji tak, aby zůstala křupavá. Přidáme kečup, provensálské koření, pepř a sůl a prohřejeme. Bramborové špízy podáváme podlité paprikovou omáčkou. Před servírováním ještě ozdobíme salátem a posekanou petrželkou.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)