Pórkový závin

 
Zdroj: Prima vařečka 2005/298 (2. 2.)

Přísady

listové těsto, 5-6 velkých pórků, 2 valašské klobásy, 2-3 vejce, (kečup), strouhanka, 25 dkg uzeného sýra, sůl, pepř, olej, vejce na potření, kmín na posypání

Postup

Klobásu si nakrájíme na kostičky a pórek na kolečka. Na pánvi orestujeme klobásu, přidáme pórek a necháme chvíli osmahnout. Poté osolíme, opepříme, rozklepneme do směsi vajíčka a po promíchání necháme lehce srazit. Stáhneme a necháme vychladnout.

Listové těsto rozválíme, jemně posypeme strouhankou a rozetřeme na něj vychladlou směs. Zasypeme sýrem a pokapeme kečupem. Těsto zavineme, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě dozlatova 15-20 min.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)