FAZOLKY:
600 g zelených fazolek, 15 ml zakysané smetany, 15 ml sladké smetany, 100 g másla, 100 ml mléka, 3 lžíce sekaného kopru, 2 lžíce octa, cukr, hladká mouka, pepř, sůl
GRATINOVANÉ BRAMBORY:
700 g vařených brambor, 250 g sýra ementál, 80 g másla, 100 ml smetany, pepř, sůl, čerstvá petrželka
Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě.
Ze smetany a mléka připravíme sladkokyselou omáčku, kterou zahustíme moukou a osolíme. Smícháme s fazolkami.
Uvařené brambory nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme a vše klademe po vrstvách do vymazané zapékací mísy. Poslední vrstvu pokropíme rozpuštěným máslem.
Po zapečení v troubě zakapeme smetanou. Zdobíme nasekanou petrželkou.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)