100 g másla, 1-2 cibule, 100 g karotky, 100 g celeru, 100 g kukuřice, 100 g brokolice, 150 ml smetany na šlehání, muškátový oříšek, sůl, mletý bílý pepř, máslo a hladká mouka na jíšku
BRAMBORÁKY:
brambory, 2 vejce, 100 ml mléka, 150 g hladké mouky, 2-4 stroužky česneku, 100 ml oleje, petrželka
Na másle připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme šlehačkou a provaříme.
Karotku a celer pokrájíme na kostičky a povaříme asi 5 min. Na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme karotku a celer a ostatní zeleninu. Základní bílou omáčku procedíme na zeleninu a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Oškrábané brambory nastrouháme a přidáme vejce, mléko, hladkou mouku, sůl, pepř, česnek petrželku a smažíme na oleji.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)