1 kg uzené krkovičky, žampióny, hlíva ústřičná, lišky, smetana, sůl, jíška, máslo, cibule, pepř, vývar, ocet, česnek
ŠIŠKY:
500 g hrubé mouky, sůl, kvasnice, mléko, vejce, sádlo
Krkovičku povaříme s několika stroužky česneku. Na másle osmažíme cibulku, přidáme nakrájené houby a orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Před podáváním dochutíme pepřem a solí, přidáme smetanu a krátce povaříme. Okyselíme octem dle chuti.
Vypracujeme těsto z mouky, soli, kvasnic, mléka , vejce a lžičky sádla. Necháme odpočinout. Pak těsto rozválíme, potřeme sádlem a přeložíme jako listové alespoň 2x. Pak ho rozválíme na úzké pásy a pečeme v troubě.
Po upečení těsto rozkrájíme do tvaru a velikosti dle vlastního uvážení. :-)
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)