Prívarok z dýně či cukety

 
Autor: Eva
Zdroj: Prima vařečka 2004/142 (22.6.)

Přísady

1 menší cuketa, 250 ml zakysané smetany, 250 ml sladké smetany, 100 g točeného salámu, sůl, pepř, cukr, ocet, 1 vejce, 1 klobása

Postup

Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku, kterou rozmícháme ve studené vodě a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Uděláme „zátrepku“ ze sladké a zakysané smetany, za stálého míchání vlijeme do odstaveného pokrmu a opět povaříme. Nakonec dochutíme octem nebo cukrem. V této omáčce uvaříme točeňák. Podáváme s opečenými brambory, volským okem a opečenou klobáskou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)