Zálesácký guláš s houbami

 
Zdroj: Prima vařečka 2004/184 (5.10.)

Přísady

250 g předního hovězího, 250 g vepřové plece, 4 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 750 ml masového vývaru, 500 g hub (1/2 lišek), 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 100 ml smetany, sůl, pepř, 5 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře, 300 g těstovin

Postup

Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme. Pak zaprášíme moukou a přidáme kečup, jalovec, bobkový list, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

Očištěné houby pečeme na pánvi, osolíme, přidáme zelený pepř, zalijeme vínem a dusíme. Když jsou měkké, přidáme je k masu a promícháme.

Nakonec vmícháme smetanu a již nevaříme, podáváme s těstovinami a zdobíme petrželkou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)