Dýňová polévka s kardamonem

 
Zdroj: Prima vařečka 2005/049 (23. 3.)

Přísady

1 kg oranžové dýně, sušený kardamon, sušený koriandr, olivový olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l kuřecího vývaru, 200 ml kokosového mléka, 1 lžíce medu, 100 ml smetany, sůl

DÝŇOVÉ NOKY:
200 g dýně, skořice, ½ svazku čerstvého koriandru, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, 1 lžička prášku do pečiva, olej na smažení

Postup

Oloupanou dýni okořeníme kardamonem a koriandrem, pokapeme olivovým olejem a upečeme v troubě při 160°C do měkka.

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme pečenou dýni. Lehce orestujeme. Poté vše dáme spolu s kuřecím vývarem do mixéru a řádně rozmixujeme. Vložíme do hrnce, přidáme kokosové mléko, smetanu, sůl a med.

Polévku servírujeme s dýňovými noky ozdobenou zeleným koriandrem nebo jarní cibulkou.

DÝŇOVÉ NOKY:

Dýni spolu se skořicí uvaříme, rozmixujeme na pyré, přidáme koriandr, vejce, prášek do pečiva a zahustíme moukou. Vypracujeme těsto, ze kterého lžící tvarujeme noky a ty smažíme na rozpáleném oleji.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)