Dýňová frittata s čatní z rajčat z buše

 
Doba přípravy: 90 min.
Zdroj: Prima vařečka 2006/051 (21. 3.)

Přísady

1 velká dýně, 3 velké cukýny, 1 velký lilek, 3 velké červené papriky, 6 vajec, 250 ml smetany, 1 svazek rukoly, 8 lžic čatní z rajčat z buše, ½ lžičky alpského pepře, ½ lžičky koření wildfire, ½ lžičky koření rainforest rub, ½ lžičky ovocné koření (fruit spice), ½ lžičky koření red desert dust, ½ lžičky koření oz lemon

Postup

Dýni potřeme olejem a posolíme, poté ji dáme do trouby a pečeme při teplotě 180°C po dobu 30 až 40 min.

Ostatní zeleninu nakrájíme a orestujeme ji nebo ji ogrilujeme, aby změkla. Vejce vyšleháme a přidáme smetanu a alpský pepř.

Vydlabeme semínka z dýně a okořeníme vnitřek dýně ovocným kořením. Nyní začneme pokládat jednotlivé vrstvy zeleniny do dýně a prokládat je pokaždé jinou vrstvou koření – začnete kořením wildfire, pokračujeme kořením red desert dust, oz lemon a nakonec rainforest rub.

Vrstvy přelijeme vejcem rozšlehaným ve smetaně a opět vše dáme péci do trouby. Pečeme při 180°C asi 20-30 min.

Ve studené vodě umyjeme svazek rukoly, necháme okapat a pak jí ozdobíme hotový pokrm.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)