1 květák, 5 lžic oleje, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky chilli, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky asafoetidy, 4 střední brambory, 4 lžíce vody, 1½ lžičky soli, 250 g čistého jogurtu, ¾ lžičky garam masaly, 2 rajčata, 1 citrón, rýže, hořčičné semínko
Do rozehřátého tuku přidáme kmín, drcené chilli a restujeme, dokud kmín nemá zlatohnědou barvu. Přidáme další koření a na kostky nakrájené brambory. Restujeme dokud se neobjeví na bramborách hnědé skvrny.
Pak vmícháme květák rozebraný na růžičky a za stálého míchání restujeme ještě asi 3 min. Potom přilijeme vodu, osolíme a dusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jogurt a povaříme až omáčka zhoustne. Posypeme gaaram masalou a jemně promícháme.
Zdobíme citrónem a rajčetem. Jako přílohu podáváme vařenou rýži s opraženým hořčičným semínkem.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)