Podobné recepty

Vepřové plátky na sezamu ala Japonsko

 
Zdroj: Prima vařečka 2004 (18.1.)

Přísady

4 vepřové plátky, sojová omáčka, bílé víno (saké, mirin), plnotučná hořčice, sezamové semínko, rýže, cibule, sezamový olej

Postup

Vepřové plátky osmahneme, aby se zatáhly. Vyndáme z pánve, pomažeme hořčicí, vložíme zpět do pánve, zalijeme sojovou omáčkou s vínem a podusíme.

Mezitím upražíme sezam a rozdrtíme ho v hmoždíři a přidáme do pánve, kde se dusí plátky a ještě chvíli dusíme do měkka.

Podáváme s rýží posypané syrovou cibulí, kterou zakápneme sezamovým olejem.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)