1 střední celer, 1 mrkev, 1 petržel, 1 vejce, strouhaný sýr, kokos, sůl, olej na smažení, 4 velké brambory, kousek másla, čerstvý zázvor, libeček nebo celerová nať, trocha šlehačky, brusinky
Část celeru nakrájíme na plátky, zbytek celeru, mrkev a petržel nastrouháme a společně vložíme do vařící vody. Zpola uvařené plátky vyjmeme, zbytek necháme vařit dál do měkka. Plátky celeru obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci, do kterého jsme přidali nastrouhaný sýr, kokos a sůl. Obalené plátky celeru osmažíme na oleji.
Zvlášť si připravíme máslovou jíšku, zředíme vodou, přidáme vařenou mrkev s celerem a petrželí, osolíme, přidáme libeček a nakonec šlehačku.
Brambory uvaříme v páře. Uvařené brambory pošťoucháme, osolíme a přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor a trochu másla. Na talíři přidáme k osmaženému celeru rozmixované brusinky a šlehačku.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)