4 vepřové kotlety, 1 sladká smetana, 1 kysaná smetana, 10 nakládaných okurek, kapary, kelímek plnotučné hořčice, 1/4 másla, 1 sklenice mléka, mouka na obalení, olej, sůl, 500 g brambor, 1 celer
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme.
Výpek z kotlet použijeme na přípravu omáčky. Přidáme do něj rozpuštěné máslo a zalijeme sladkou smetanou s hořčicí, sekanými kapary a jemně nakrájenou okurkou a dobře promícháme.
Kotlety vložíme zpět do omáčky a necháme krátce podusit.
Podáváme s celerovou kaší, kterou vyšleháme z uvařeného celeru a brambor s mlékem. Kaši zjemníme máslem a kysanou smetanou.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)