4 větší cibule, 8 vajec natvrdo, 100 g sýra na strouhání, 1 lžíce másla pod cibuli, 1 lžíce másla na vymazání misky, rajče, petrželová nať
OMÁČKA:
1 1/2 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, sůl, voda
Na lžíci másla podusíme nakrájenou cibuli doměkka, nesmí však zhnědnout. Z másla, mouky, soli a vody připravíme bílou omáčku, přilijeme ji k dušené cibuli a necháme na mírném ohni asi 10 min.
Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenými vejce natvrdo tak, aby se zpoloviny překrývala jako šupiny. Přelijeme je omáčkou s cibulí, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a dáme zapéct do trouby.
Zdobíme petrželovou natí a rajčetem. Podáváme s opečeným chlebem.
Můžeme použít také jako předkrm. V takovém případě stačí poloviční množství surovin.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)