½ hlávkového salátu, 5 natvrdo uvařených vajec, 200 g hrudkového sýru (cottage), 100 g bílého jogurtu, 100 g majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru krystal, ½ lžičky saturejky, ½ lžičky kari, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce nakrájené pažitky
Oprané a okapané listy hlávkového salátu nakrájíme na menší kousky a dáme do větší mísy. Přidáme na malé kostičky nakrájená uvařená vejce, hrudkový sýr a zlehka promícháme s připravenou zálivkou z jogurtu, majonézy, citrónové šťávy, cukru, saturejky, kari, pepře a soli. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku. Podáváme s bílým chlebem.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)