8 kedluben, 8 plátků slaniny, 2 lžíce másla, sůl
NÁPLŇ:
250 g mletého masa (vepřového nebo hovězího), 1 rohlík, 4 lžíce mléka, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku tymiánu, špetku šalvěje, sůl a pepř dle chuti
Oloupané kedlubny dáme vařit do osolené vody asi na 15 min. a mezitím si připravíme náplň.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, dáme je do mísy, přidáme mleté maso, tymián, šalvěj a vše promícháme. Rohlík nebo žemli nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a přimícháme do masové směsi. Dle chuti osolíme a opepříme.
Povařené kedluby necháme lehce vychladnout, vydlabeme z nich vnitřky, naplníme náplní a přiklopíme plátkem slaniny. Vložíme do vymazané zapékací misky a upečeme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)