2 vepřové panenky, 4 žampióny, cca 20 oliv, 1/2 červené papriky, 4 hranolky nivy, 4 hranolky šunky, 2 vejce natvrdo, špetka garam másaly (kari), hořčice, sůl, olej, 2 lžíce másla, 1 cibule
Žampióny nakrájíme na silnější plátky a zlehka podusíme na oleji. Necháme mírně vychladnout. Pokud nemáme již uvařená vejce, připravíme si vejce natvrdo.
Vepřové panenky podélně rozřízneme a naklepeme. Vzniknou nám 4 plátky, které osolíme, potřeme hořčicí a na každý postupně klademe: plátky podušených žampiónů, rozpůlené olivy, 1 proužek červené papriky, 1 hranolek nivy, 1 hranolek šunky nebo šunkového salámu a 2 čtvrtky natvrdo uvařeného vejce. Posypeme trochou garam másaly (kari), sbalíme a ovážeme nití.
Panenky opečeme na 2 lžících oleje a 2 lžících másla ze všech stran. Pak dáme asi na 20 min. péci do rozehřáté trouby. Trochu podlijeme vodou nebo vínem a přidáme zbytky žampiónů, paprik a na plátky nakrájenou cibuli.
Upečené plátky šikmo rozkrojíme, aby byla hezky vidět barevná náplň. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší či americkými brambory.
◄ | Zapečená panenka v listovém těstě se švestkovou omáčkou | Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou a celerovou kaší | ► |
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)