600 g kompotovaných višní, 200 ml bílého vína, 200 g cukru, 1 kousek celé skořice, 1 badyán, 50 ml griotky
NOKY:
250 g měkkého tvarohu, 150 ml mléka, 100 g cukru, 1 lžíce škrobové moučky, 20 g želatiny, citrónová kůra
Višně odpeckujeme a necháme okapat. Víno povaříme s cukrem, kořením a višňovou šťávou, přidáme višně, velmi zvolna necháme 10 min. povařit.
Do studeného mléka rozmícháme škrobovou moučku a na rendlíku vedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Tvaroh vyšleháme s cukrem, želatinou, hustým škrobovým mlékem a citrónovou kůrou a necháme prochladnout.
Ovocnou polévku navoníme trochou likéru a naléváme do šálků. Na ně klademe nočky vykrájené z tvarohové hmoty za pomocí lžiček. Zdobíme lístky meduňky.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)