500 g rajčat, 1 balení listového těsta, sůl, pepř, oregáno, bazalka, 1 rajčatový protlak nebo kečup, 3 – 4 stroužky česneku, podle chuti a velikosti, 200 g sýra, tuk na vymazání plechu, mouka
Z listového těsta vyválíme na pomoučené ploše stejnoměrný plát.Ten přeložíme na nepatrně pomaštěný plech. Vložíme do trouby a pečeme.
Rajčata nakrájíme na plátky a z kečupu, koření, prolisovaného česneku a soli si připravíme speciální omáčku.
Téměř upečené těsto vyjmeme z trouby, potřeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a zasypeme strouhaným sýrem. Krátce pečeme v troubě tak, aby se rajčata zapekla se sýrem.
Z koláče krájíme porce a ještě teplé je podáváme.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)