Plněný králičí hřbet

 
Doba přípravy: 50 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Prima vařečka 2005/170

Přísady

500 g králičího hřbetu bez kosti, 150 g uzeného boku, 50 g listového špenátu, 1 vejce, stroužek česneku, 20 g oleje, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř

Postup

Válečky králičího hřbetu den předem důkladně promneme solí a po celé délce nařízneme kapsu pro náplň. Do kapsy vložíme hranolek uzeného boku a necháme zabalené v mikroténové fólii v lednici.

Před přípravou vyjmeme hranolky uzeného boku a nakrájíme je na drobné kostičky. Spařené špenátové listy posekáme, přidáme prolisovaný česnek, syrové vejce a promícháme. Osolíme, opepříme a směs vtlačíme do kapsy.

Rozmarýn smícháme s olejem a potřeme jím kousky masa.

Válečky masa zabalíme do alobalu, na stranách stočíme a zpola ponořené do vody pečeme v troubě při 150°C asi 30 min.

Tip

Pozor! Doba přípravy je cca 50 minut, ale je nutné dát maso 1 den předem uležet!

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPoloviční hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)