Domácí pribiňáček

 
Doba přípravy: 5 min.
Počet porcí/ks: 4
Autor: Rafej
Zdroj: moje recepty

Přísady

1 tučný tvaroh, 125 ml smetany ke šlehání, 1-2 vanilkové cukry, špetka soli

Postup

Do připravené misky vyklopíme vaničku měkkého tvarohu. Přilijeme cca 1/2 kelímku dobře vychlazené smetany ke šlehání (šlehačky 30%), ochutíme 1 až 2 sáčky vanilkového cukru a špetkou soli. Důkladně vyšleháme metličkou.

Pro správnou chuť necháme alespoň 1-2 hodiny uležet v ledničce.

Tip

Tento tvarohový krém lze použít také na koláč jako podkladovou vrstvu pod ovoce (meruňky nebo švestky).

Pokud chcete udělat odlehčenější verzi, použijte nízkotučný tvaroh. Nenahrazujte smetanu ke šlehání méně tučnou verzí, jinak se vám výsledek rozteče.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)