ANANASOVÁ VLOŽKA:
2 dkg másla, 3 kolečka ananasu, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžičky skořice, 1 hřebíček (celý), na špičku nože soli, 1 lžíce citrónové šťávy
KAŠE:
3 lžíce krupičky, 1/2 l mléka, 1 lžíce cukru, špetka soli
Do hrnku si odměříme 3 lžíce krupičky a zalijeme přibližně třetinou mléka. Necháme stát alespoň 15 minut. Mezitím si připravíme ananasovou vložku.
V hrnečku si rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený ananas a osmahneme. Ochutíme vanilkovým a obyčejným cukrem, skořicí, hřebíčkem a maličko osolíme. Pro zvýraznění chuti zastříkneme citrónovou šťávou. Dusíme s občasným zastříknutím vodou do změknutí.
Do připravené ovocné vložky vlijeme namočenou krupičku s mlékem a zamícháme. Počkáme dokud směs nezačne houstnout, přilijeme trochu mléka, zamícháme a znovu počkáme na zhoustnutí. Tento postup stále opakujeme, dokud nespotřebujeme zbytek mléka nebo nezískáme požadovanou konzistenci kaše.
Tato kaše je dost sladká. Pokud byste raději méně sladkou verzi, můžete vynechat cukr v rozpisu kaše.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)