1 menší květák, tvrdá houska, 700 g mletého masa, 250 g mrkve, 200 g mraženého hrášku, 30 g hladké mouky, 30 g másla, kudrnka, pažitka, cibule, olej, vejce, hořčice, sůl, pepř, 2 dcl mléka
Předvaříme si zeleninu. Scedíme a necháme v sítku okapat. Housku namočíme do studené vody a cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, vymačkanou housku, půlku zeleniny, vejce, cibuli a hořčici smícháme, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme. Rukama vytvarujeme šišku, kterou důkladně uhladíme. Dáme do pekáče a pokapeme olejem. Pečeme při teplotě 200°C zhruba 50 min.
Na rozehřátém másle orestujeme mouku, přidáme mléko, vývar ze zeleniny, nasekanou petrželku a pažitku a 5 min. znovu povaříme. Podáváme s plátky sekané.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)