1 vejce, 1 lžíce cukru, 60 ml mléka, sůl, 1 lžička oleje, 125 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 2 nakyslá jablka, 2 lžíce citrónové šťávy, tuk na smažení, moučkový cukr na posypání, 300 g vanilkové zmrzliny, 1 lžička skořice
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme mléko, sůl, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Necháme chvíli odležet.
Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme na 1 cm silné kousky a pokapeme citrónovou šťávou.
Na pánvi smažíme kroužky jablek namočených v těstíčku. Hotová jablka posypeme moučkovým cukrem, přidáme zmrzlinu, kterou posypeme skořicí a ihned podáváme.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)