Fenyklový salát s pomerančem

 

Přísady

1 hlíza fenyklu florentského, 1 hlávkový salát, 1 svazek řeřichy

ZÁLIVKA:
110 ml olivového oleje, šťáva z 1 velkého pomeranče, 1 lžička francouzské hořčice, 1 lžička fenyklových semínek, sůl, pepř

Postup

Do láhve s uzávěrem nalijeme olivový olej, šťávu z pomeranče, přidáme hořčici, fenyklová semínka, sůl a pepř, láhev uzavřeme a důkladně protřepeme. Necháme nejméně 30 min. odstát.

Do salátové mísy nakrájíme fenykl na tenké proužky, natrháme hlávkový salát a řeřichu a posypeme nasekanými fenyklovými listy.

Zálivku opět protřepeme a těsně před podáváním s ní zalijeme salát.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)