500 g zelených fazolek, 1 kg zralých rajčat, 3 mladé cibulky, 1 lžíce piniových oříšků, saturejka
ZÁLIVKA:
2 lžíce panenského olivového oleje, šťáva z 1 citrónu, 75 g sýra, 1 stroužek česneku, sůl, pepř
Do mixéru nalijeme olivový olej, šťávu z citrónu, přidáme sýr, rozetřený stroužek česneku, sůl a pepř. Zpracujeme v hladkou kaši a necháme odležet.
Fazolky seřízneme na obou koncích a povaříme v osolené vodě. Měkké fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou tak, aby ztuhly. Rajčata nakrájíme na plátky.
Fazolky, rajčata a nasekanou mladou cibulku smícháme v míse, přelijeme zálivkou a posypeme piniovými oříšky a saturejkou.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)